Categories
Brand news

“Cycflix”: de fiets die je dwingt te trappen om Netflix en ander nieuws te kijken

Het is u zeker overkomen. Het weekend komt eraan en je brengt uren of zelfs dagen door, zonder de deur uit te gaan, omdat je verslaafd raakte aan het kijken naar het laatste seizoen van je favoriete serie op Netflix. Dat is wanneer spijt ontstaat.

Maar Ronan Byrne, een 21-jarige Ierse student elektrotechniek, heeft de oplossing; is erin geslaagd om sport en televisiegebruik te verenigen in Cycflix, een hometrainer aangesloten op je scherm die de serie of film die je op Netflix bekijkt pauzeert als je stopt met trappen of langzamer gaat rijden.

Hoewel Byrne dit product voor Netflix bedacht (vandaar de naam), zou het werken voor elke streamingtoepassing zoals HBO of Amazon Prime Video. Bovendien, aangezien hij erkent dat het niet zijn doel is om van dit project te profiteren, heeft hij de instructies voor deze merkwaardige uitvinding op internet (Instructables) gezet, zodat iedereen zijn eigen Cycflix kan maken.

Naast een computer en een hometrainer is het enige dat nodig is om deze uitvinding te bouwen een Arduino Nano-bord, een microcontroller die je voor ongeveer $ 350,00 MXN (ongeveer $ 19,55 US dollars) in gespecialiseerde winkels of zelfs online kunt kopen. Dit elektronische onderdeel is verantwoordelijk voor het meten van de rotatie van de pedalen en berekent zo het ritme van je trapbeweging.

Een programma of software is degene die verantwoordelijk is voor het pauzeren van de Netflix-speler op uw computer. Je kunt zelf de cadans kiezen en plannen, evenals de inactieve tijd wanneer Netflix stopt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *