Categories
Bicycle sport news

District heeft bij de negende race een nieuw fietspad opgeleverd

De exclusieve rijbaan voor fietsers bereikt 116th Street, waar het aansluit op het fietspad van Carrera 11. De burgemeester van Bogotá, Claudia López, voerde een fietstocht uit om de implementatie van het fietspad op de weg te verifiëren.

Het district leverde op vrijdag 14 augustus het nieuwe fietspad aan de Avenida Carrera Novena op, dat bedoeld is om fietsers te verbinden die door het noorden van de hoofdstad reizen. De burgemeester van Bogotá, Claudia López, voerde een fietstocht uit om de implementatie van hetzelfde op de weg te verifiëren, wat al een voorschot van 72 procent oplevert.

“We hebben de 550 kilometer aan fietspaden die er al waren, en sinds maart hebben we er 80 meer mogelijk gemaakt die tijdelijk zouden zijn, maar die blijven om meer ruimte te bieden aan fietsers. In de komende vier jaar gaan we nog 250 kilometer de stad verlaten, dit is eerlijkheid in de openbare ruimte ”, zei de plaatselijke president tijdens haar bezoek.

Volgens het districtsbestuur is het negende racefietspad 6,95 kilometer lang en heeft het al een vaste segregatie op asfalt van 170th Street tot 127th Street, evenals op sommige punten horizontale en verticale bewegwijzering. Daarnaast krijgt het gedeelte van het fietspad 101 verticale borden, 4.229 scheidingselementen en 1.060 vierkante meter bewegwijzering op de weg.

De exclusieve rijbaan voor fietsers bereikt Calle 116, waar het aansluit op het fietspad van Carrera 11. “We organiseren het echte duurzame netwerk van Bogotá, dit is de eerste manier van mobiliteit voor de stad, voetgangers en fietsers, maar degenen met minder ruimte en die gelijkheid gaan we bereiken, ‘benadrukte de burgemeester.

Een ander aandachtspunt is dat er qua verkeerslichten 17 verkeerslichtkruisingen langs het fietspad worden ingegrepen, waarvan 10 lichtmodules met het fietsersicoon, aldus het stadsdeel.

De belangrijkste begunstigden van de implementatie van de nieuwe infrastructuur zijn fietsers uit wijken zoals Toberín, San Cristóbal Norte, Los Cedros, Lissabon en Bella Suiza. De strategie streeft ernaar dat deze mensen zich veilig door de stad verplaatsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *