Categories
Racing bikes

Een betere fietsinfrastructuur trekt vrouwen aan om op fietsen en ander nieuws te rijden

Uit een onderzoek in opdracht van de Cycling UK Association en voorbereid door ComRes – marktonderzoeksbureau – bleek dat 44% van de vrouwelijke fietsers die tijdens het onderzoek werden ondervraagd, het fietsen in de stad had opgegeven vanwege de slechte staat van de fietsinfrastructuur. , in tegenstelling tot 26% van de mannen die tijdens het onderzoek zeiden dat ze dezelfde angst voelden.

Het onderzoek, ontwikkeld om samen te vallen met de viering van het Women’s Festival of Cycling, een viering georganiseerd door Cycling UK in Birmingham van 15 juli tot 7 oktober 2017, wees uit dat een betere ruimte voor fietsen meer kansen voor vrouwen om met vertrouwen te leren fietsen, en verzekert dat dit een grote impact zou hebben op een grotere deelname van vrouwen aan het fietsen.

Maar waarom is het belangrijk dat meer vrouwen de fiets gebruiken als vervoermiddel?

In veel steden in Latijns-Amerika is het fietsen in de stad vol uitdagingen en onzekerheden, zowel voor mannen als voor vrouwen. En het zijn de laatste, de fietsers, die het meest worden blootgesteld aan de onzekerheid van fietsen in de stad. Maar zij zijn ook degenen die we het meest nodig hebben om de fiets in de stad te gebruiken. Ja, dat klopt, we hebben meer vrouwen nodig om de fiets te gebruiken, aangezien ze een zeer nauwkeurige thermometer zijn om te meten hoe onveilig of veilig een stad kan zijn om te fietsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *