Categories
Racing bikes

Fietsen en de kracht van vrouwen – Rodada Femenil Teques 2017

Iedereen die op de fiets is gestapt, kent de magie die dit met zich meebrengt. Het maakt niet uit of het lang geleden is of dat je elke dag naar boven gaat. Fietsen vult ons op een manier die vaak niet letterlijk kan worden verklaard.

De fiets was van oorsprong een bevrijdend hulpmiddel voor vrouwen. De kracht om van de ene plaats naar de andere te gaan, wat er ook gebeurt; Iets waar vrouwen vandaag nog steeds van genieten.

De kracht van vrouwenwielrennen

Vele jaren geleden hielden fietsproductmerken geen rekening met vrouwen. Fietsen waren ontworpen voor mannenlichamen en vrouwen moesten zich aanpassen. Alleen mannen konden deelnemen aan wedstrijden en vrouwen hadden geen andere keus dan voor altijd in amateur-limbo te blijven.

Tegenwoordig zijn de dingen veranderd. Tegenwoordig hebben we alle categorieën wedstrijdwielrennen voor de damesbranche. Nu ontwerpen merken en fabrikanten al producten met een specifieke geometrie voor het vrouwelijk lichaam en buiten de bekende “roze toegevoegde waarde” zijn gebaseerd op onderzoek, veelal uitgevoerd door vrouwen voor vrouwen. Velen zijn echter nog steeds van mening dat er niet genoeg vrouwelijke fietsers zijn om serieus te investeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *