Categories
Mountain bikes

Hoe zorg je voor de voorvering van je mountainbike

De veringen van een mountainbike zijn ongetwijfeld erg belangrijk om beter te presteren op de afdalingen. Daarom is het zorgen voor hen een essentieel onderdeel om goed te kunnen functioneren.

Controleer de vork voor elke rit

Controleer voor elke rit de vork van uw fiets. Op deze manier controleert u of alle onderdelen werken en u merkt misschien zelfs of een onderdeel, vooral de kappen, op hun plaats zitten en goed zijn bevestigd. Het is erg vervelend om de hoezen kwijt te raken en vooral als ze voor bedieningselementen zijn, omdat er bijna geen reserveonderdelen zijn of ze erg duur zijn.

Maak de balken schoon

Voordat u uw fiets gebruikt, moeten we proberen om het stof en vuil te verwijderen dat aan de staven van uw vering vastzit. Zo voorkomen we dat elementen die de werking van uw ophanging kunnen beschadigen onder de houders in de ophangingsveer terechtkomen.

Wees voorzichtig bij het wassen van de fiets met water onder hoge druk

Als u gewend bent uw fiets met water onder hoge druk te wassen, moet u heel voorzichtig zijn met het richten van het pistool op sommige delen van uw fiets.

Richt nooit rechtstreeks naar de vorkhouders, aangezien dit onderdeel voorkomt dat stof in de flessen komt; houdt olie- en dempingssysteem geïsoleerd. Als je rechtstreeks in dat gebied schiet, zul je zowel water als stof en vuildeeltjes introduceren en dit kan een stille moordenaar voor je vork zijn.

Gebruik een spatbord

We raden aan om een ​​eenvoudig spatbord te gebruiken, dat in tegenstelling tot dubbele of stijve kunststof spatborden het eenvoudige spatbord niet in de weg zal zitten en in de praktijk niet veel pijn zal doen als het breekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *