Categories
Brand news

In welke landen vervaardigen fietsmerken hun modellen?

U heeft zich vast wel eens afgevraagd wat de echte oorsprong van uw fiets is, hetzij uit nieuwsgierigheid, hetzij gewoon om te weten waar de technologie vandaan komt die voor de vervaardiging ervan is gebruikt. Zoals je zult zien in de lijst die we hieronder hebben ontwikkeld, heeft de nationaliteit van de fietsmerken weinig of niets te maken met de plaats waar ze daadwerkelijk worden vervaardigd. Ondanks het feit dat Amerikaanse merken degenen zijn die het grootste aantal fietsen op de markt brengen of dat Europa het continent is met het grootste aantal merken, zal het niemand verbazen dat Azië de nummer één producent van fietsen ter wereld is.

En waarom is dit zo? Nou, het is heel simpel. Net als in sectoren zoals technologie, is het uitbesteden van productie naar landen als China of Taiwan veel goedkoper om redenen die iedereen al kent, zoals de arbeidskosten of de ontwikkeling van technologieën. Als we hier nog aan toevoegen dat Japan drie van de belangrijkste koolstofvezelleveranciers heeft die er in de wereld zijn en die 80% van de wereldproductie voor hun rekening nemen … nou ja, wit en in de fles. Het eindresultaat van dit alles is dat het grootste deel van de productie wordt omgeleid naar het Aziatische continent en dat slechts enkele van de duurdere modellen uiteindelijk in het land van herkomst worden vervaardigd. Maar goed, we gaan je niet vervelen met meer technische gegevens en we gaan naar wat ons echt interesseert … In welke landen maken merken hun fietsen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *