Categories
Mountain bikes

Tips om bij warm weer optimaal te genieten van uw bergrit

1. Bescherm uzelf tegen de zonnestralen

Zonbescherming zou dagelijks moeten zijn, of het nu een bewolkte dag of herfst is, aangezien UV-straling zelfs door de wolken kan gaan en je kan verbranden, zelfs als je het niet voelt.

2. Breng de zonnebrandcrème elke 4 uur opnieuw aan

Als je het op het strand doet omdat je zweet, moet je het op dezelfde manier doen als je fietst. Onthoud dat de zonnestralen het sterkst zijn tussen 10.00 en 16.00 uur, op dit moment moet u meer aandacht besteden aan het aanbrengen van zonnebrandcrème.

3. Gebruik een zonnebril met UV-bescherming

In warme omstandigheden is het erg belangrijk om lenzen van goede kwaliteit te hebben die UV-bescherming hebben. Vaak denken we eerst aan economie en dragen we een plastic veiligheidsbril, maar deze is ontworpen voor blootstelling aan de binnen- of niet-directe zon.

4. Hydrateer voordat u gaat trappen

Hydrateren voor het rijden kan ons veel helpen. We raden aan om 500 ml isotoon of mineraalwater te consumeren, omdat we tijdens het trappen veel in ons zweten verliezen.

5. Draag koele en geschikte kleding

Van een graad Celsius afstappen maakt een groot verschil als je bij warm weer rijdt. Draag koele, lichte kleding die transpiratie toelaat. Het heeft een windjack of verwijderbare lange mouwen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *