Categories
Bicycle sport news

Tour de France: 6e etappe, Le Teil – Mont Aigoual / 191 Km.

Mont Aigoual is een soort uitzichtpunt van Frankrijk. Vanaf de niet zo hoge top, op 1.560 meter, kunt u de Middellandse Zee, de Alpen, de Pyreneeën … zien, mits het weer mild is.

Omdat deze berg, waar aanstaande donderdag de zesde etappe van de Tour de France aankomt, het eerste doelpunt van de wedstrijd op zijn hellingen, sinds het einde van de 19e eeuw een meteorologisch station huisvest waarin alle uitersten tot uiting komen: record van temperaturen onder het vriespunt, record van regenval, registratie van mistige dagen, …

Mont Aigoual is het boegbeeld van het zuiden van het land. Alle stormen drukken hun stempel op dit uitzichtpunt van ruimte en klimaat waar de weersvoorspelling goed weer voorspelt voor de komst van het peloton.

Maar de lopers zullen niet veel tijd hebben om het landschap of het weer te bewonderen, want in de laatste 30 kilometer stoppen ze niet met klimmen. De wielrenners zagen het al in 1987, toen ze naar het uitzichtpunt klommen op een etappe die Millau met Avignon verbond.

Sportief gezien beklimmen ze de Col des Mourèzes, in de derde categorie, die verbonden is met die in Lusette, in de eerste categorie. Met 11,7 kilometer oneffenheden en een gemiddeld stijgingspercentage van 7,3% zal deze reus van het Centraal Massief verrassen met hellingen tot 13%, een voldoende platform om aanslagen te lanceren, maar als de top gered is, zullen fietsers nog twee weken moeten reizen. kilometers naar het meteorologische observatorium dat het doel huisvest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *