Categories
Bicycle sport news

Van Schotland naar Griekenland op de fiets vanwege de COVID-vliegbeperking

De prestatie is gevolgd via Instagram

Kleon Papadimitriou, een 21-jarige Griekse jongere, werd betrapt in Aberdeen (Schotland), waar hij studeerde aan de universiteit. Maar toen hij zag dat hij geen vliegtickets kon krijgen om naar huis te gaan, begon hij grapjes te maken over de mogelijkheid om met de fiets naar huis terug te keren. Een weifeling van 3.500 kilometer – midden in een pandemie – die eindelijk uitkwam.

De jonge Griek had deelgenomen aan een of andere wielerwedstrijd, maar hij had echt niet de gewenste filmopnames om zo’n avontuur aan te gaan. Ondanks alles raadpleegde ze haar ouders over de mogelijkheid en begon ze met hun steun de voorbereidingen te organiseren: reserveonderdelen voor de fiets, blikjes sardientjes, pindakaas … Haar familie stelde één voorwaarde: permanente communicatie.

Gezegd en gedaan! Zijn prestatie kon worden gevolgd via Instagram omdat Papadimitriou het account ‘Kleon vs. confinement ‘en is niet gestopt met het uploaden van foto’s, persknipsels en kaarten met de te volgen route. Een activiteit op sociale netwerken die hem bovendien heeft geholpen om onderweg hulp te krijgen.

Zijn 48-daagse reis begon op 10 mei: het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Oostenrijk en ten slotte Italië, waar hij op 27 juni naar Griekenland kon vertrekken om zich te herenigen met zijn gezin.

In verklaringen aan de televisiezender CNN was Papadimitriou erg trots op de reis: “Ik denk dat ik als persoon beter ben geworden. Ik heb meer vertrouwen in mezelf en in mijn kunnen. Ik wist niet dat ik in staat was om zoiets te doen. je zou hebben gevraagd, ik zou nee hebben gezegd. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *