Categories
Racing bikes

Voor- en nadelen van fietsen met één snelheid

Als je van fietsen houdt voor het simpele plezier van trappen en je je niet echt druk maakt om afstand of snelheid, is een enkele snelheid misschien iets voor jou. Met slechts één versnelling hoeft u zich geen zorgen te maken over schakelen en kunt u zich concentreren op het plezier van trappen. Dit type fiets heeft echter zijn beperkingen en zeker een enkele snelheid zal niet onder alle omstandigheden het meest aangegeven zijn.

Deze keer zullen we het hebben over de voor- en nadelen van single-speed, zodat je kunt beslissen of een van deze is wat je nodig hebt.

Nadelen van fietsen met één snelheid

Het grootste nadeel is natuurlijk dat je niet kunt schakelen. Als gevolg hiervan moet er op de beklimmingen een grotere inspanning worden geleverd, heb je het gevoel in de lucht te trappen op de afdalingen en de verplichting om in het vliegtuig dezelfde trapweerstand aan te houden. Om deze redenen kan het in bepaalde situaties als een minder veelzijdige en efficiënte fiets worden beschouwd.

Voordelen van fietsen met één snelheid

Maar juist de kenmerken die als nadelig kunnen worden beschouwd, vertegenwoordigen de belangrijkste voordelen van single-speed. Deze fietsen hebben veel minder onderhoud nodig dan derailleurfietsen. U bespaart ook het gewicht van de voeringen, zwepen, derailleurs, bedieningselementen, kettingbladen en rondsels.

Het feit dat een enkele snelheid meer inspanning bergop en trappen met een hoge trapfrequentie bergaf met zich meebrengt, geeft je een zeer goede training. Bovendien hoeft u niet na te denken over schakelen, zodat u zich alleen op het trappen kunt concentreren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *